Reklam
Japon Pirinci- GOHAN PDF Yazdır e-Posta

Pazartesi, 21 Eylül 2009 08:15
 Image
Pirinç suyun içinde yetişir. Hasattan sonra kurutulur ve kabuğundan ayrılır. Asya ülkelerinin ana besin kaynağıdır. Japonya'da pirincin (mochi yada omochi ki yeni yılda yenir dersem hatırlarsınız belki) keki, (sake) içkisi, (wagashi, sembei) tatlıları ve hatta sirkesi yapılır.İşte size "Pirinç Tarlası -Tanbo"nun kanjisi.

Pirinç suyun içinde yetişir. Hasattan sonra kurutulur ve kabuğundan ayrılır. Asya ülkelerinin ana besin kaynağıdır. Japonca'da pirinç pişirildiğinde gohan adını alır ve yemek anlamına gelir, asa(sabah) -gohan, hiru(öğlen)-gohan, ban(akşam)-gohan diye öğünleri anlatmak için kullanılır. Japonya'da kuzayden güneye değişmekle beraber pirinç ortalama olarak nisan ayında ekilip, ağustos/eylül ayında toplanır. Princin en çok hakumai denilen cinsi satılmaktadır.

Japonya'da tarıma elvirişli araziler toplam alanının yaklaşık %14'ü kadardır. Bu anlamda kısıtlı alanda verimli üretim yapmak elbetteki büyük önem kazanır. Japonya'da bu yıl 8,2 milyon ton pirinç üretimi bekleniyor (Türkiye'de yaklaşık 450 bin ton/yıl) ve pirincin yurt dışından ithal edilmesi her zaman polemik konusu olmaktadır. 

Günümüzde ekiminden, hasatına ve kurutulup hazırlanmasına kadar herşey makinalarla yapılıyor olsada zahmetlidir. Nisan ayında ekimine başlanır, yağmurlu mayıs ve haziranda pirincin bol su istediği aylara denk gelmiş olur böylece. 2000 yıldır Japonya'nın ana besin kaynağıdır, para yerine de  kullanılmıştır.Pirince  kek, sake,süt, un ya da sirke olarak tat verilir Japonya'da.

Atasözlerinde ki prince gelirsek. "Pirincin içindeki siyah taşlardan değil beyazlarından kork."

 

Japonca'da pirinç pişirildiğinde gohan adını alır ve yemek anlamına gelir, asa(sabah) -gohan, hiru(öğlen)-gohan, ban(akşam)-gohan diye öğünleri anlatmak için kullanılır. Japonya'da kuzayden güneye değişmekle beraber pirinç ortalama olarak nisan ayında ekilip, ağustos/eylül ayında toplanır. 

Pirinç suyun içinde yetişir. Hasattan sonra kurutulur ve kabuğundan ayrılır. Asya ülkelerinin ana besin kaynağıdır. Japonca'da pirinç pişirildiğinde gohan adını alır ve yemek anlamına gelir, asa(sabah) -gohan, hiru(öğlen)-gohan, ban(akşam)-gohan diye öğünleri anlatmak için kullanılır. Japonya'da kuzayden güneye değişmekle beraber pirinç ortalama olarak nisan ayında ekilip, ağustos/eylül ayında toplanır. Princin en çok hakumai denilen cinsi satılmaktadır.

Japonya'da tarıma elvirişli araziler toplam alanının yaklaşık %14'ü kadardır. Bu anlamda kısıtlı alanda verimli üretim yapmak elbetteki büyük önem kazanır. Japonya'da bu yıl 8,2 milyon ton pirinç üretimi bekleniyor (Türkiye'de yaklaşık 450 bin ton/yıl) ve pirincin yurt dışından ithal edilmesi her zaman polemik konusu olmaktadır.

Günümüzde ekiminden, hasatına ve kurutulup hazırlanmasına kadar herşey makinalarla yapılıyor olsada zahmetlidir. Nisan ayında ekimine başlanır, yağmurlu mayıs ve haziranda pirincin bol su istediği aylara denk gelmiş olur böylece. 2000 yıldır Japonya'nın ana besin kaynağıdır, para yerine de  kullanılmıştır.Pirince  kek, sake,süt, un ya da sirke olarak tat verilir Japonya'da. Atasözlerindeki pirince gelirsek, "Pirincin içindeki siyah taşlardan değil, beyazlarından kork".

Son Güncelleme: Çarşamba, 12 Ekim 2011 12:53
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler