Reklam
Coskun Özek PDF Yazdır e-Posta
Salı, 16 Ağustos 2011 20:50

Coşkun ÖZEK :

1972 Denizli doğumluyum..
Denizli Japonların en rağbet ettiği Pamukkale ören yeri ile dünyanın en meşhur şehirlerinden bir tanesidir.1983-1984 yaz tatillerinde Pamukkale ören yerinde kartpostal  panorama ve Türkiye kitabı satarak turizme başladım.
Bu çocuk yaşlarımda en iyi ve parası en değerli müşterilerin Japonlar olduğu ilgimi çekti ve yazları müşterilerden çat pat Japonca öğrenmeye başladım.En azından sattığım malların Japoncasını ve para birimlerini çabucak öğrenmiştim.Okul dönemlerinde kısıtlı imkanlarla bir Japonca sözlük buldum..(hala sahibim ve daha iyisini görmedim) bir okul dönemi bittiğinde ben nerdeyse bütün bir sözlüğü ezberlemiştim..Bu Japonca bilgimle ve İngilizcemle 1987 yılında Net turizm Tavas halıya tezgahtar olarak işe girdim..1 yılın sonunda bana sen burda telef oluyorsun seni biz İstanbula gönderelim dediler. Bende kabul ettim.
1 yıl İstanbul ve Sultanahmet tecrübesinden sonra Net turizme ait "Kapadokya Bazaar 54" e gönderildim..orada çalışan Japonlar vardı.(yarısı ile hala görüşürüm)Yazışmaları takip eden japonlar bizimle birlikte çalışıyorlardı.benim en büyük şansım kalmış olduğum lojmana Takashi Higuchii isimli japonun taşınması ile başladı.Artık ben bir Japonla aynı evde yaşıyordum..Bana Japonca kelime bilgimin çok iyi olduğunu ama gramer de yetersiz kaldığımı gramerimi geliştirmem için Japonyaya gitmem gerektiğini söyledi. Gerekli yazışma ve avansların yatırılması ile 1997 yılında Japonyaya gittim.Tokyo Takedanobaba' da bulunan Waseda Üniversitesine yabancı öğrenci olarak öğrenimime devam ettim.geri döndüğümde tekrar işime kaldığım yerden devam ettim..

1998 deki kriz ve Kapadokyanın çok sıkıcı olması sebebi ile Net turizm deki işimden ayrıldım..

Hep bana neden rehber olmadın diye sorarlar..Ben bu hayata tek başıma başladım ve çok küçük yaşlarda (17 yaşında lise 3 e giderken)evlendim ve bir oğlum oldu..Kapadokya da yaşıyordum.bir eş bir çocuk..rehber olabilmek için kokart lazım kokart alabilmek içinde o zamanlar sadece istanbul izmir ve ankara da açılan kokart kursuna 4 ay süreyle gitmek demek 4 ay çalışmamak demek Kapadokya gibi bir yerde bir eş ve bir çocuk bırakmak 4 ay çalışmadan ev kirası masraflar vb..şeyleri karşılamak çok kolay değildi.4 aylık kursun sonunda 1 aylık Türkiye turu çok zor gelmişti bana. Ben o zorlukları göze alamadığım için rehber olmadım..


1999 yılının şubat ayında mesleğim olan Japonca tezgahtarlığa devam etmek için kuşadasına taşındım ve Naturel deri de işe başladım. Hala Naturel deride tezgahtar olarak çalışmaktayım..japoncaya olan ilgim sebebiyle japonya ve japoncadan hiç kopmadım..
Çok insana japonca öğreterek kokart alıp rehber olmasını sağladım..zaman zaman hala ders verdiğim öğrencilerim mevcuttur..


Turizm tezgahtarlığını en sevdiğim yönlerinden biriside boş vaktin çok olması grup varsa iş var yoksa boşsun tabiki insan doğal olarak bu boş zamanları değerlendirmek istiyor.Bende boş vakitlerimi değerlendirme adına çok uzun zamandır bilgisayarla uğraşarak yazılım dillerini öğrenmeye gayret ettim.Boş vakitlerimde hobi olarak başladığım daha sonraları geliştirerek yerine oturttuğum bilgilerimle web sayfası tasarlıyorum şu ana kadar 200 yakın kişi ve kuruluşlara web sayfası yaptım...

Derneğinize üye olmaktaki amacım işyerinde ve pc başında geçen asosyal hayatıma biraz renk getirebilmek;yeni insanlarla tanışarak sosyalleşmektir.Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Son Güncelleme: Salı, 02 Nisan 2013 14:32
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler