JIKAD Sushi Mutfak Çalışması |
|
|
|
Perşembe, 21 Haziran 2012 11:10 |
Japon Derneği Japon mutfağının ünlü ve en merak edilen yemeği Suşi'yi tanıtmaya devam ediyor.
Japon Kültürünün önemli bir lezzeti "sushi" ülkemizde lüks restorantlarda ve pahalı fiyatlarda sunulmaktadır. Oysa çoğumuz bu tadı merak eder ve tadmak ister. Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği suşiyi, tadmak ve tanımak isteyenler için bu fırsatı 30 Haziran 2012 cumartesi günü Palmiye AVM ile birlikte sunuyor.
Suşi, Japonya'da çocukların sabah kahvaltısından, hastaların diyetine kadar her an her yerde sıklıkla tüketilen geleneksel bir yemektir. Japon evhanımlarının hazırladığı tür suşileri Türk damak tadına uyan ve İzmir'de marketlerde bulabileceğimiz malzemeler ile öğrenmek isteyenler Palmiye AVM kafeterya katında düzenlenecek bu "Sushi Mutfak Çalışması" na katılabilirler.
16:00- 18 saatleri arasında yapılacak çalışmada JIKAD Derneğinin Japon üyesi Nakazawa Yumiko 'nun suşi hakkındaki kısa tanıtımı sonrası, Dernekçe hazırlanan malzemeler katılımcılara dağıtılacak ve uygulamalı olarak makizuşi denilen tür suşinin yapılması gösterilecektir.Çalışma bitiminde Japon yeşil çayı ve suşi sosları ile katılımcıların hazırladığı suşiler yenilirken suşi için kullanılan pirincin özelliği, pilav hazırlamanın püf noktaları, malzemelerin nerden alınabileceği ve sosları ile ilgili merak edilen konularda sohbet imkanı olacak.
|
Katılımcı sayısı 25 ile sınırlıdır.
Çalışırken eldiven, bone ve önlük kullanmayı tercih edenlerin
bu malzemelerini yanında getirmelerini rica ederiz.
Katılım için Derneğin Banka hesabına 25 TL bağış bekliyoruz
IBAN No : (Açıklama olarak bağış yazın lütfen.) TR 1300015 00 158 00 729 819 26 99 Vakıflar Bankası , İzmir Şubesi
|
|
Son Güncelleme: Salı, 24 Temmuz 2012 08:37 |