Reklam
Türk - Japon Dostluk Dernekleri ve Kardeş Şehirler Toplantısı-2012 Ankara PDF Yazdır e-Posta

Pazartesi, 15 Ekim 2012 13:34

14 Ekim 2012 günü Türk Japon Vakfının daveti ile ülkemizdeki Türk-Japon Dostluk Dernekleri ve Japonya ile kardeş şehir ilişkisi bulunan Belediyelerin başkan, temsilci ve üyelerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Türk Japon Vakfı'nın Başkanı değerli hocamız Sayın Cafer Tayyar SADIKLAR açılış konuşmasında "bu toplantı tarihi bir toplantıdır" diyerek, toplantının önemine vurgu yapmıştır.

Bu tarihi  toplantıya ne mutlu ki biz de Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği olarak katıldık.

Derneğimizi, üyelerimizi ve İzmir'de Japonya kültürüne duyulan ilgiyi Japonya'ya sevdalı diğer kardeş Dernekler ile paylaştık. 
Dostlarının kendisine "Anadolu Çınarı" diyerek seslendiği Sayın Cafer Tayyar SADIKLAR ülkemizde pek çok kritik kurumun, kararın, dönemine şahidi olmuştur. Diğer yandan 1993 yılında Türk Japon Vakfının kuruluşunda bulunarak Türk-Japon ilişkileri için önemli bir misyon üzerine almış ve halen taşımaktadır.  2010 Türkiye'de Japonya Yılı; ülkemizde Japon kültürüne duyulan ilginin artmasını sağlamıştır. TJV bu noktadan hareket ile  Türk-Japon Dostluğu için sosyal alanda faaliyet gösteren  dernekleri ve kurumların bir araya getirerek, etkileşimin artmasını ve bizlerin tanışmasına vesile olmuştur. TJV ve Vakıf Başkanı ve organizasyonda emeği geçen çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Dernek üyelerimiz Sayın Ayşe ILTAR ve Sayın Sümeyye TOPALOĞLU, Japonya Büyükelçisi
Sayın ARAKİ Kiyoshi ile birlikte, Japonya Büyükelçiliği Konutunda- 14 Ekim 2012

 

Toplantı  TJV Başkanı Cafer Tayyar SADIKLAR ve Ankara Büyükelçisi ARAKİ Kiyoshi'nin açılış konuşmaları ile başlamış ve TJV'ca hazırlanan "Japonya'daki Türkiye Belgeseli" gösterimi ile devam etmiştir.

 

Programa göre; I.Bölüm  Ankara'daki Derneklerin tanıtımına ayrılmıştır. Sırası ile Türk Japon Üniversiteliler Derneği, Türk Japon Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği, Türk Japon Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, JICA Mensupları Dostluk Derneği, Türkiye Go Oyuncuları Derneği başkanları konuşmalarını yapmıştır.

 

Yemek sonrasında program  koto sanatçısı Sayın Atsuko SUETOMİ' nin koto dinletisi ile devam etmiştir. SUETOMİ-san'ın kotosunu,  kendisinin bir süre İzmir'de yaşaması vesile ile sıksık dinlemiş bizler için, Ankara'da yeniden onun koto sesi ile buluşmak ayrı bir huzur, keyif olmuştur.
Koto dinletisinden sonra  ise Kardeş Şehir Belediye Başkanlarının konuşmaları ve tanıtımlarına geçilmiştir.


TOKAİ şehri kardeşi NİLÜFER (Bursa) Belediyesi, SAGAE şehri kardeşi GİRESUN, Kuşimoto şehri kardeşi YAKAKENT(Samsun) ve Mersin Belediyesi aynı zamanda Mersin Türk Japon Dostluk Derneği başkanı ve temsilcileri ilişkilerinin tarihi bilgileri ve tanıtımlarını yapmışlardır.

Toplantının son bölümünde ise "Adana Türk Japon Halkları Dostluk Derneği"; "Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği" ve "Konya Japon Kültür Merkezi" başkanlarının tanıtımları ve konuşmaları planlanmıştır.

 

Programın ilk bölümünün biraz önde gitmesi neticesinde Derneğimizin tanıtımı programın dışına çıkılarak öğlen yemeği için verilen aranın hemen öncesinde,  1. bölümün  sonuna alınmıştır.

 

Bayan Araki - Arzu YÜCEL, Atsuko SUETOMİ, Sumeyye TOPALOĞLU- TJV'da

Toplantıda JIKAD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Arzu YÜCEL'in yaptığı konuşma metni için:
http://www.jikad.org.tr/14EkimJIKADDernegi.doc

 

Derneklerin, kardeş belediyelerinin ve TJV Vakfının bugüne kadar yayınladıkları önemli yayınların ücretsiz olarak dağıtıldığı toplantıdan Dernek kitaplığımız için birer adet kitap alıp, kitaplığımıza ekledik. Japonya'nın siyaset alanındaki önemli bir kadın ismi TOYOMA Atsuko'nun" Yüzyılın Dönemecinde Türkiye" isimli TJV yayını n kitabı ve Türk Japon Üniversiteliler Derneği kurucusu ve Japonca ile ilgili bir çok bölümün ve faaliyetin kurucusu  Profesör Ahmet Mete Tunçoku hocamızın "Güneşin Doğduğu Adalardan Mektup Var"  isimli kitaplarını okumadıysanız, mutlaka kitaplıktan ödünç alın. Ayrıca Profesör Cafer Tayyar SADIKLAR'ın mülkiye yıllarından bugüne hayatının her döneminden kesitler içeren zengin kitabı " Başka Bir Aşk İstemez" in okunması genç nesil için, her açıdan faydalı olacaktır.
Yemek arasının kurum ve dernek temsilcilerinin tanışması ve "meişi" alışverişi yapılması açısından oldukça doyurucu geçtiğini söyleyebiliriz. Diğer yandan Ankara'da tanıştığımız Japon kültürüne ve dostluğuna gönül vermiş, diğer illerdeki derneklerle ortak projelerde bulışmak, çalışmak için kollarımızı sıvayalım!

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 17 Ekim 2012 10:17
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler