Reklam
Birgi Gezimiz PDF Yazdır e-Posta

Pazartesi, 22 Ekim 2012 12:40


Birgi demiştik. Sonbahar'ın güzellikleri demiştik. Üyelerimiz, sevdiklerimiz ile birlikte demiştik. Bu gezimizi, vakit bulup, katılan üyelerimiz ile gerçekleştirdik.

Sonbaharın güzel atmosferinde, Ege'nin en iyi korunmuş Türk tarihi bakımından zengin kasabasında sanki zamanda yolculuk yaptık.Sembolü güneş ve servi olan kasabanın, taş evlerinin duvarlarında yaşam ve ölüm, yüzlerce yıl adeta içiçe girmiş.
İmam-ı Birgivi, Ulu Cami gibi 700 yıllık mekanları ziyaret etmek, Çakırağa Konağı gibi bir yapının merdivenlerinde, odalarında dolaşmak, kestane, ceviz, nar ağaçlarını izlemek, meyvelerini tatmak, Birgi Belediyesinin tur aracı ile Birgi'nin etrafında dolaşmak...Bunların hepsi bir yana; bir mirasın korunduğunu görmek büyük bir zevkti.

Birgi'de, Belediyenin Gezi Aracında JIKAD'lilar

Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Tire'nin de içinde bulunduğu Menderes havzası; yılda 3 kere ürün veren, Ege'nin en zengin havzası olarak öğretilir. Havzayı yöre halkı, bilinçli şekilde  korumakta. Birgi'de bu havzada  kültürel ve ekolojik koruma programları yürüten ÇEKÜL Vakfının  merkezi bulunmakta.
Ulu Cami'nin imamı camiyi ziyaret eden yerli turistlere her an bilgi vermek üzere hazır. Hem tarih, hem din, hem  miras koruma bilinci için kısa ama unutulmaz bir ders veren din adamına teşekkürlerimiz sunarız.Bilip, duyduğumuz bir kaç hadisi arka arkaya o kadar güzel sıraladı ki; aklımızda hep kalması gerektiğini düşündüklerimden, aynı zamanda  Japon toplumunun kusursuz uyguladığı önemli bir hadis:  "cemaatte rahmet, ayrılıkta azap vardır" 

 

 

Güneşin battığı anlarda Bayındır'dan çıkarken - Mehmet Dülger'in kamerasından

 

Bayındır ile Ödemiş arası, neredeyse aralıksız çiçek seraları ile donanmış. İzmir Büyükşehir Belediyesinin üreticiden alım yaparak son derece güçlendirdiği bu sektör Menderes havzası için önemli bir geçim kaynağı. Yolda giderken,  Ödemiş'te 15-18 kasım tarihlerinde yapılacak Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisinin pankartlarını  gördük. Seneye bu sergi zamanına  denk getirmeliyiz ziyaretimizi. Ancak bundan sonraki durak Bergama olacak gibi!

 

Son Güncelleme: Pazartesi, 22 Ekim 2012 14:06
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler