Reklam
Konserimizin Ardından PDF Yazdır e-Posta

Perşembe, 13 Haziran 2013 20:42

1 Haziran 2013 günü, yurt genelinde yapılan Gezi Parkı protestoları İzmir'de de Gündoğdu ve Alsancak caddelerinde sürmüştü. Konserimizin sanatçı konukları Ankara'dan geldiği için ve gündüz saatlerinde Fuar etrafında herhangi bir olay yaşanmadığı için Konserimizi gerçekleştireceğimizi sürekli olarak duyurmuş, mesaj atan ve arayan arkadaşlarımıza iptal etmiyoruz  şeklinde bilgi vermiştik.

Konserimizi duyururken İzmir Sanat salonunun merkezi yerde olduğunu, ulaşımın kolay olacağını, 21:30'da biteceği için de dönüşün sorun olmayacağını biraz espirili olarak duyurduğumuzu belki hatırlarsınız. Kim derdi ki, bu yazdıklarımız o günki ortamın içinde, neredeyse tamamen probleme dönüşecek diye. Konserimizin başlangıç saatlerinde o saate kadar giriş-çıkışı sorun olmayan İzmir Fuarının Basmane ve Montrö- ki metro istasyonlarını kullanınca bu kapılardan giriş yapılacaktı- kapılarından sesler yükselmeye başladı. Saat 20 civarında İzmir Sanat salonun kapısından içeri giren arkadaşlarımız Basmane trafiginin tamamen kapalı olduğunu , yürüyerek gelmek zorunda kaldıklarını bildirdiler. Bu şartlar altında o akşam konuğumuz olan 120 kişiye gönülden teşekkür ederiz.

Konser İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi ekibinin ve özellikle teknik sorumlu  Ali Beyin tüm gün verdiği destek ile sanatçılarımız ve bizler açısından sorunsuz, oldukça keyifli bir gün olarak geçti. Kendilerine bir kere daha gönülden teşekkür ederiz.

Konserde yeralan Berk KÖSEOĞLU ve Ece BAYDUR yoğun programları arasında hem provalar için hem de önemli bir günde konserimize zaman ayırdılar. Profesyonel yaklaşımları için kendilerine de teşekkür ediyoruz.

Koto sanatçısı Bayan Atsuko Suetomi ve eşine konser salonuna da yakın olacak diye düşünerek Montrö kapısının hemen çıkışında bir otelde konaklama ayarlamıştık! Evet 21:45'de biten konserden sonra saat 01:05'e kadar Otel'lerine giremediler. Zira oteli aradığımızda lobi,1. ve 2. kat biber gazı nedeniyle boşaltıldığını, oraya ulaşmamızın mümkün olmadığı söylendi.  Koto müziğinin verdiği huzur ve elimizde çiçekler den sebep olsa gerek hoşgörümüzü ve gülümsemimizi kaybetmedik.  Ayşe AKÇAY hanım ve Bayan SUETOMİ'ye öncesinde ve sonrasında yaşadıkları strese rağmen konserdeki performansları mükemmeldi.Teşekkür ederiz.

Konserde sahnede sanatçıalrdan başka dört genç arkadaşımız vardı. Programı sunan Alican Kavrar, Japonca anonsu ve sahnedeki yerleşim konusunda desteği ile Eymen Atayolu ve  sanatçıların yerlerini bildirdikleri malzemeleri titiz şekilde hazırlayan Berk Öztemiz ve Özgür Ersoy. Bu genç ekibimizde protedtolardan konsere gelip, protestolarına devam ettiler. Dikkatli ve titiz yardımları ile sanatçılarımızın sahnede rahat hareket etmelerini sağladılar, teşekkür ederiz.

Türk Japon Vakfının sahnemizin ortasına yerleştirdiğimiz lilyum ve glayor ile süslü muhtleşem çiçeği, Japonya İstanbul Başkonsolosu Fukuda Keiji'nin mesajları ve Türk Japon Dostluk Derneği Onursal Başkanı Bayan Arai Tomoko'nun mesajları bizi çok duygulandırdı, yürekten teşekkür ederiz.

Derneğimizin  her zamanki çekirdek ekibi de fedekarca çalıştılar, koto ve sanatçıların havalimanında karşılanması, uğurlanması, video- fotograf çekimleri, konser için konukları karşılama, Ece Baydur'a yukata giydirme, çiçekleri hazırlama,davetiyeleri ve afişleri dağıtma vb. bir çok işte her zaman ki gibi uyumla çalıştık; kendimize de teşekkür ederiz. 


Konserimizden bir kaç video buradan dinleyebilirsiniz.

Mini Mini Bir Nihavent Peşrev: http://www.youtube.com/watch?v=I3UjUBErBv0

Esinti: http://www.youtube.com/watch?v=_CjAWi19CVY&feature=youtu.be
Konserin 2.bölümünde soprano ve piano eşliğinde Japonca 4 parça: http://www.youtube.com/watch?v=_CjAWi19CVY&feature=youtu.be

Tadau Sawai'nin bestesi: http://www.youtube.com/watch?v=M-3L7coG-kA&feature=youtu.be

Son Güncelleme: Cuma, 14 Haziran 2013 08:11
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler