Reklam
İzmir'i Sevmek, Kardeşliği İstemek PDF Yazdır e-Posta

Arzu Yücel tarafından yazıldı.   
Cuma, 21 Haziran 2013 14:15

Japonların Objektifinden İzmir Fotoğraf Sergisinin açılışını Konak Belediye Başkanımız ile birlikte yaptık.
Bu Sergide yeralan fotoğrafları  İzmir’de yaşayan Japon arkadaşlarımızdan ve geçtiğimiz yıllarda İzmir’de misafir ettiğimiz Japon dostlarımızdan  duyuru yolu ile istedik. İzmir fotoğrafı olsun, dostluk fotoğrafı olsun dedik; herhangi bir ilçesini, konuyu ya da  kriteri tariflemedik. Bir kerecik istedik, çok da ısrar etmedik. Şimdi sergiye hazır 53 tane  İzmir ve 8 Japonya fotoğrafı böylelikle topladık.
Bu sergi için fikir ve emek veren arkadaşlarım başta olmak üzere İzmir ve Japonya'dan fotoğraflarını esirgemeyen gönlü zengin dostlarıma teşekkür ederim. Bugünden sonra  yaz boyunca açık/kapalı mekanlarda ve mümkün olduğu kadar çok  İlçemizde sergimizi gerçekleştirmek istiyoruz. İlgili ve yetkili dostlarımızın yardımlarını ve tekliflerini bekliyoruz.
Gönderilen fotoğraflarda  İzmir'in bereketi, doğası, tarihsel  zenginliği, hoşgörü ve gelenekselliği  Foça,Urla, Şirince, Seferihisar, Ödemiş, Selçuk, Karşıyaka'da çekilmiş  pek çok güzel kare ile ölümsüzleşmiş.
Ve tam beklediğimiz gibi bu sergiye hangi ilçemiz damgasını vurmuş biliyor musunuz?   Körfez vapurundan martılar, Saat Kulesi , Kadifekale’den Körfez, Kordonboyu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Konak Pierde çay keyfi, Gündoğdu'da faytonla bir gezi, Göztepede gün batımı. Evet, doğru tahmin etmişim İzmir’in kalbi Konak ...
JIKAD Origami ve Fotoğraf Sergimizin açılışına  davet ettiğimiz Konak Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hakan TARTAN Sergide Konak ilçemizin böylesine ön plana çıktığını bilmeden şeref verdiler. Derneğimize olduğu gibi pek çok sivil toplum kuruluşu ve projeye desteğini esirgemeyen;Konağı kültür ve  sosyal faaliyetlerin de kalbi olarak yaşatan Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Ülkelerimiz arasındaki bu dostluk köprüsüne katkıları bizler tarafından unutulmayacaktır.

Yaşadığın şehrin kültürünü, insanını ve yaşam biçimini sevmek bir insan için ne büyük bir zenginlik, farkında mısınız? Gurur duyduğunuz bir şehrin kimliğini isminizin önünde taşımak?
Biz bu sergi ile Smyrna’ya, İyon’yanın İncisine, Güzel İzmir’e ; Japonların Gözünden deyip 2013 yılından bir anı- bir  teşekkür bırakmak istedik.
Serginin açılışında söylediğimiz son sözleri tekrarlamak istiyoruz:  "Sen nice güzel şeylere layıksın Canım İzmir’im."

-21/06/2013

Fotoğraf: freebird

Son Güncelleme: Pazartesi, 24 Haziran 2013 09:06
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler