Reklam
Japonya Pulları Sergisi 27 Eylül Cuma Gününe Değin Açık PDF Yazdır e-Posta

Salı, 24 Eylül 2013 08:10

Japon Pulları Sergimiz 27 Eylül 2013 cuma gününe kadar açık, sergide Japonya temalı yüzlerce pulun yanısıra küçük bir bölümde origami, mizuhiki gibi çeşitli el sanatlarından objelerde bulunmaktadır. Pullarda anime karakterlerden, spor-müzik ve sinemada ünlenmiş Japonlara, kutsal tapınaklardan, şelaler,milli parklar, spor olayları vb. unutulmaz Japon tarihine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

 

MIZUHIKI “Mizuhiki”, hediye paketi veya para konulmuş bir zarfın çeşitli şekillerde kağıt ip ile bağlanarak süslenmesidir. Eski zamanlarda tanrıya sunulan adaklar için kutsal ve temiz anlamını taşıyan beyaz renkli ipler tercih edilirken, kutlama ve başsağlığı için hediye veya para zarflarında da kullanmaya başlayınca farklı renkte ip seçenekleri ortaya çıkmıştır.

Kutlamalarda kırmızı-beyaz, altın-gümüş ve kırmızı-altın mizuhikileri kullanılır. 5,7,9 gibi tek sayıda ip ile yapılır. Özellikle evlilik ise 5 ‘er adetten iki demet ip ile oluşturulur. Bu iki demet, bir eldeki parmak sayısını ifade eder ve iki kişinin ya da iki ailenin bağlanması anlamını taşır.

Mizuhikinin beşer kağıt ip ile ortada bağlanması  veren el ile alan elin ortada kavuşmasını simgeler. Başsağlığında genellikle siyah- beyaz kullanılır, ancak sadece gümüş yada beyaz olanları da yapılır. İp  ise çift sayıda kullanılır.
 

Mizuhiki sanatında genellikle bitkilerden ‘çam, bambu ve erik’ , hayvan objelerden ‘turna kuşu ve kaplumbağa’ kullanılır. Bu düşünce/inanç Çin kültüründen Japon kültürüne geçmiştir.

Baht ve uğur simgesi olarak ‘Shou çiku bay’ yani ‘çam, bambu ve erik’ şekilleri oluşturulur.

Çamın dayanıklılığı ve kuvveti, bambunun dümdüz uzaması ve hızlı büyümesi, ayrıca her ikisinin de daima yeşil renklerini koruması gibi doğada sağladıkları  üstünlükler böylece hediyenize taşınır. Erik  tüm meyve çiçeklerinden önce şubat ayında açan asil, saf ve masum görünümü temsil eden bir çiçektir.

Diğer seçeneklerin mesajı ise; turna kuşu bin yıl, kaplumbağaon bin yıl yaşar denir.Turna kuşu ömür boyu tek eşli yaşar ve inanca göre iki kuşun ötüşü gökyüzünde bile duyulurmuş, kaplumbağa sert kabuğunda dünyayı taşırmış.

Son Güncelleme: Salı, 24 Eylül 2013 09:02
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler