Reklam
JIKAD- Kasım Ayı Duyuru ve Etkinliklerimiz PDF Yazdır e-Posta

Perşembe, 31 Ekim 2013 14:16

Derneğimizin Kasım ayı etkinliklerini kısaca paylaşmak isteriz.
Ayrıntılı bilgi için web sayfamzıdaki haberleri ve facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.
Etkinliklerimize verebileceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.

10 Kasım 2013 - Pazar :  Japonca Yeterlik Deneme Sınavı

Sınava katılmak  için Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail gönderilmesi gerekmektedir.
 
16 Kasım 2013 Ctesi- ÜCRETSİZ  Seminer : Japonya'da Dil Egitimi
Best Western Otel'deki seminer saat 14:00'de başlayacaktır. Japonca'yı Japonya'da Pekiştirmek, Japonya'da Üniversite, Meslek Lisesi Okumak, Okurken Çalışmak vb. sorularınız Osaka YMCA Dil Merkezinden misafirimiz FUNATO Teruhisa tarafından yanıtlanacaktır.  Katılım için e-mail ile Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine "Konu: Japonya'da Dil Eğitimi" yazarak isim bildirilmesini rica ederiz.
23 Kasım 2013 Ctesi; KENDAMA Show
Derneğimizin konuğu Bay Miyamoto Futoshi; geleneksel bir oyuncak olan Kendama ile önce kendi becerisini gösterecek ve sonra bizler için getireceği  Kendamalar  ile, bizlerin de deneyimlemesini  sağlayacak.  Çocukken topaç vb. oyunlarda kabiliyetli olanlarımızdan SERTİFİKA alacak kadar başarılı olanlar çıkacaktır! Büyüten küçüğe hepimiz için eğlenceli olacağını düşündüğüm bu etkinliğe katılımınızı ayrıca rica ederim! ( Bu etkinlik saat 13:00'de Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesinde 12 yaş altındaki çocuklar için yapılacaktır.)
21 Aralık 2013 - Japan Foundation Türkiye görevlisi Bay Hirakawa Shunsuke'nin Japonca Öğretmenler için Semineri
 
İzmir İl Dernekler Müdürlüğü toplantı salonundaki seminerin duyurusu seminer tarihi yaklaşırken yapılacaktır.
 
 
13. Dünya Çocukları Haiku Yarışması; Son başvuru tarihi 28 Şubat 2014
http://www.jal-foundation.or.jp/new/haiku/contest/pos_pdf_web/haiku_poster_turkey.pdf
JAL Vakfınca iki yılda bir düzenlenen Dünya Çocukları Haiku Yarışmasının 13.'de Derneğimiz, Türkiye organizasyonu için destek veriyor.
6-15 yaş arasındaki çocukların DÜŞ konulu haiku ve bu haikuyu tarif eden resim çalışması ile kendi anadillerinde yani TÜRKÇE ile katılabilecekleri bu yarışmanın ön elemesini Derneğimiz gerçekleştirecek.
Türkiye'den 20 adet haiku gönderilmesi planlandı. Dileriz ki düşünülenden daha fazla sayıda başvuru olur ve biz daha fazla önelemeden geçmiş Haiku Japonya'ya göndermiş oluruz. Bu haiku yarışmasının Derneğimizce hazırlanan blog sayfasını bu yaş kitle ile, Türkçe öğretmeni arkadaşlarınız ile paylaşmanızı,  Anne-Çocuk Kulupleri benzeri gruplarda duyurmasını önemle rica ederiz.
Uluslararası bir etkinlikte ilk defa yeralan LOGO'muzu  nice projelerde görmek dileği ile...
 
 
JIKAD- Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması; Bu yarışma amatör bir ruh ile Japonca öğrenen arkadaşlarımız içinplanlandı. Japonya Başkonsolosluğu ile birlikte Mart ayında gerçekleştireceğiz.
Japonya hakkında ilginizi çeken bir konuda hazırlayacağınız Türkçe blog, "En İyi Japonya Tanıtım" kısmında yarışacak; blog sayfasındaki içerikten faydalanarak hazırlananan Japonca kompozisyon ve sunumu ise Japonca Konuşma kısmında değerlendirilecek. Yarışmayı  Türkiye genelinde amatör Japoncacılar için hazırladık. Sizleri öğretmenleriniz ya da Japoncayı öğrendiğiniz eş/dost/arkadaşınız ile birlkte yarışmamıza bekliyoruz!  
Yarışma hakkında bilgi ve şablon bir örneğin gösterildiği blog sayfamız:
www.jikad.org.tr/yarisma
Yarışmanın mail kutusu:
 
Japonca Derslerimiz;
Derneğimizin devam eden kursların günleri ve yeni açılacak kurslar hakkında bilgi web sayfamızda güncellenmektedir. 5 Kasım 2013 Salı günü yeni sınıfımızın dersleri başlayacaktır. Katılmak ve bilgi almak için Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail ile ulaşılabilir.
http://www.jikad.org.tr/2012/index.php?option=com_content&view=article&id=523:japonca-ders-guenlerimiz&catid=3:etkinlikler
 
TEŞEKKÜRLER!
JAL Foundation Haiku Yarışması ile Derneğimizin buluşmasını sağlayan Değerli arkadaşımız Fulya Ertem Başkaya 'ya teşekkür ederiz.
Halen Japonya'da Kyoto Üniversitesinde araştırmalarını sürdüren Değerli Hocamız Ali Volkan Erdemir,24 Ekim 2013 günü bu üniversitede verdiği seminerinin içeriğinde Derneğimize de yer verdi. Kendisine her zaman ki içten desteği için gönülden teşekkür ederiz!
 
Şiir Kitabımız Mavi'yi Japonya'da ve Türkiye'de partnerlerimiz ile posta yoluyla paylaşıyoruz. Şu ana kadar 100'e yakın MAVİ  dostluğumuzu güçlendirmek ve yeni dostluk köprüleri kurmak üzere adresine ulaştı. Bu çalışma ile Derneğimize önemli bir kazanım sağlayan Bayan Yukari Yasuda Yılmaz'a teşekkür ederiz. Ocak ayında kendisi ile bir söyleşi planlamaktayız, şimdiden duyurulur!
 
Yukarıda bahsedilen etkinliklerimizi ve posterlerini ulaşabileceğiniz bir kitle olması ve  uygun bulmanız halinde web sayfalarımızdan ya da Derneğimizden  ( Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ) bilgi isteyerek duyurmanızdan memnuniyet duyacağız.
 
Etkinliklerimize katılımınız ve paylaşımlarınızın artması dileklerimizle!
 
Arzu YÜCEL
 
Yeni posta adresimizi lütfen not edin!
Posta Adresi : PK 225 35212 Konak-İZMİR
 
 
 
 

 

Son Güncelleme: Perşembe, 31 Ekim 2013 14:43
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler