Reklam
Duyuru 1 :-Penceremden Japonya Yarışması PDF Yazdır e-Posta

Pazar, 05 Ocak 2014 00:00

JIKAD (Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği) ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun işbirliği ile  ~

Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması “PENCEREMDEN JAPONYA”~ düzenlenecektir.
Bu yarışmada ulaşmak istenilen kitle; Japon kültürüne olan ilgisi nedeniyle kendi çabası ya da özel dil kurslarında amatör ruhla Japonca öğrenenlerdir. Yarışmaya , her yaştan ve Türkiye genelinden, kendi kendine, kurs ve özel ders ile  Japonca öğreniyor olması şartı ile herkes katılabilir. 
 
Yarışma Kategorileri:
Yarışmanın  iki ayrı kategorisi vardır. 
 
 A) Japonca hiç bilmeyenler ya da Japonca başlangıç düzeyinde olanlar için  "Japonya Tanıtım" bölümü;  Türkçe olarak hazırlanacak bir blog sayfasından ibarettir.
 
Amaç: "Japonya Tanıtım Blog Sayfasında", yarışmacının Japon kültüründe en çok ilgi duyup, bilgi sahibi olduğu bir konu üzerinde yoğunlaşarak, detaylı bilgi vermesi, bu konuyu öğrenmek isteyen okuyucu kitle için kaynak olabilecek özellikte bir sayfa oluşturması istenmektedir. 
Böylece, yarışmacının bilgilerini paylaşarak  konuyu merak eden okuyucu kitleyi desteklemesi hem de   Japonca çalışmaları ve seçtiği konu üzerine derinleşmesi hedeflenmiştir.
Değerlendirme: "En İyi Blog" sayfası Final Günü (9 Mart 2014) izleyici oylaması ile belirlenecektir.
"Şablon Blog Sayfası" nı incelemek için:  www.jikad.org.tr/yarisma
 
B) Yarışmanın başvurabileceğiniz diğer  bölümü "Japonca Konuşma" bölümüdür. 
Amaç: Bu bölüme  başvuracak yarışmacıdan,  final günü sunmak üzere 7 dakikalık bir Japonca konuşma metni hazırlaması istenmektedir. 
Konuşma metni, ezberden sunulacaktır, Japonca konuşma performansı önemlidir. Soru-Cevap bölümünde yarışmacıya kendi hazırladığı metin içerğinden soru yöneltilecektir. Soru ve cevap Japonca olacaktır, ancak yarışmacı soruyu anlayamadığını bildirirse, aynı soru Türkçe olarak sorulacaktır.
Yarışmacının, Japonca düzeyini geliştirmesi, Japonca öğrenmek isteyen kişilerin teşvik edilmesi hedeflenmiştir.
 
Değerlendirme: Bu yarışmada finalistlerin performansı 9 Ocak 2014 günü gerçekleşecek Final sunumunda, Japonya İstanbul Başkonsolosluğundan bir temcilci, Japon Vakfı temsilcisi, İzmirde kurulu Japon ortaklı firmalardan katılacak bir Japon temsilci ve diğer 2 kişi ile oluşturulacak 5 kişilik bir jüri ile  değerlendirilecektir.
 
Yarışma kuralları ile ilgili detaylı bilgiyi alttaki linkte Türkçe ve Japonca olarak bulabilirsiniz.
 

Yarışmanın Hakkında Bilgiler

* Başvuru, katılım ücretsizdir.
* Yarışmanın sadece A Kategorisine, sadece B Kategorisine ya da her 2 Kategoriye de  başvuru yapılabilir.
Başvuru Formu doldurularak yarışmaya başvurulacaktır.
* A Kategorisi başvurusu için sadece Başvuru Formu doldurularak Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine gönderilmelidir.
* B Kategorisi başvurusu için, ‘Japonca Konuşma Metni Word Dokumanı’ formatında hazırlanmış  konuşma metni ve Başvuru Formu  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  mail adresine gönderilmelidir.
*Yarışmacılar içerik hazırlarken  her iki kategoride  Japonca öğretmenlerinden ve arkadaşlarından  yardım alabilirler, ( blog üzerindeki "teşekkür" bölümü bu amaçla tasarlanmıştır).
* Yarışma Öğrencinin arkasındaki 'Öğretmeni'ni de ön plana çıkarmayı hedeflemektedir.  
* İzmir dışından katılım mümkündür.
* Türkçe blog sayfasının tasarımda,  bu kültüre merak duyan  kitlenin kolaylıkla okuyabilecekleri, aynı zamanda detay içeren doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak hedeflenmiştir. 
* Blog sayfası oluştururken yararlanabilecek, iş adımlarını tarif eden ayrıntılı bir klavuz hazırlanmıştır. Başvuru yapan yarışmacılara kılavuz e-mail ile gönderilecektir.
* Yarışma birincisi için elektronik sözlük, tüm katılımcılara hediye, katılım/başarı belgesi verilecektir.
 
9 Mart 2014 günü programı ayrıca duyurulacaktır. Konuşma Yarışması saat 13:00'de başlayacaktır.
 
İlgi ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.
 
Saygılarımızla
Son Güncelleme: Salı, 14 Ocak 2014 08:13
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler