Reklam
Duyuru 2: İzmir Japonca Konuşma Yarışması PDF Yazdır e-Posta

Cuma, 10 Ocak 2014 00:00

 

Detaylı bilgi için: www.jikad.org.tr/yarisma

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) olarak ortaklaşa düzenlediğimiz ve 7-8-9 Mart 2014 günlerinde gerçekleşecek İzmir’de Japon Kültürü Haftası  kapsamında  9 Mart 2014 günü DEÜ DESEM Merkezinde Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma yarışması düzenlenecektir.

 

 Bu yarışma bilhassa Japonca çalışmalarında çok ilerlemiş olmayan, Japoncayı bu kültüre duyduğu merak nedeni ile öğrenen Japonca öğrencileri için düzenlenmiştir. Yarışma 2 kategoride yapılacaktır.

 

A-Kategorisinde yarışmacılar Japonya ile ilgili olarak seçtikleri bir konu üzerine Türkçe bir Blog oluşturacaklardır

A-Kategorisi: Japonya Tanıtım bölümü.  Japon kültürüne ilgi duyan, hiç Japonca bilgisi olmayan ya da başlangıç düzeyinde Japonca dersi almış ilgililer katılabilir. Katılımcılar origami, sushi, kendama, koto, sinema, anime, manga gibi Japonya hakkında ilgi duyduğu bir konu seçerek, bu konudaki bilgilerini Türkçe olarak okuyucuya sunacaktır. Bu bölümün birincisi, Final Günü yapılacak izleyici oylaması ile belirlenecektir.

  

 

B-Kategorisi Japonca Konuşma Yarışması: B kategorisine katılacak  yarışmacılar 7 dakikalık  Japonca bir konuşma hazırlayacaklardır. Konuşmalarını 9 Mart 2014 Final Günü ezberden sunacaklarıdır.  Bu 7 dakikalık sürenin 2 dakikasında yarışmacı kendisini tanıtacak ve kalan sürede kendi seçeceği bir konuda Japonya ve/veya Japon kültürü üzerine Japonca bir sunum yapacaktır.  Bu 5 dakikalık kısımda isterse 2 dakikayı geçmeyecek performans (canlı ya da kayıt) da izletebilecektir.

 

Son başvuru tarihi 28 Şubat 2014 (saat 17:00) olan yarışmaya katılacak tüm yarışmacılara şimdiden başarılar dileriz.

 

Japonca Konuşma yeterliliğine ulaşmadığını düşünen öğrenciler yarışmanın sadece A- Kategorisine,  Türkçe blog hazırlayacak kadar vakit ayıramayanlar yarışmanın sadece B- Kategorisine, ikisine de varım diyenler , her iki kategoride de yarışmaya katılabilirler.

Yarışma İçin Öneriler 

 

* Türkçe blog hazırlama ve Japonca konuşma için bir konu seçerek işe başlayın.

A Kategorisi için, Başvuru Formu  doldurarak yarışmaya başvurun. Başvurunuz üzerine,katılımcıya özel bir blog sayfası açılacak ve mail ile; erişeceğiniz link, kullanıcı adı ve şifre bildirilecektir.Mail ekinde aşağıdaki belgeler bulanacaktır.

-Blog hazırlama rehberi,

-Türkçe blog metin içeriği için Word Dokumanı,

Yapılacak tüm çalışmalarda Japonca öğretmeni ve arkadaş desteği alınabilir; yardımlar için ‘Teşekkür’ bölümü bulunmaktadır. Blog sayfası konu hakkında detay bilgi verilebilecek 4 açılır pencere (1 adeti Kaynak ve Teşekkür içindir)  ve bu pencerelere ilave edilecek 12 adet resim ve içerik ile oluşturulacaktır.

- Blog hazırlama rehberini kullanarak blog oluşturmayı deneyin. Blog hazırlarken akla gelen sorular mail ile ile Yarışma Komitesine iletilebilir, kısa sürede yanıtlanacaktır.

Diğer yandan blog hazırlama konusunda sıkıntı yaşanılırsa, başvurundan sonra gönderilen ilk mailde katılımcıya gönderilen dokumana,  blog içeriği kayıt edilerek,  seçilen resimler Resim 1, Resim 2 şeklinde numaralandırmış olarak iletilebilir. Katılımcılara, internet ortamına geçirmek üzere yardım edilecektir.

* B Kategorisi için (www.jikad.org.tr/yarisma) web sayfasındaki  'Japonca Konuşma Metni Word Dokumanı'  (Türkçe ve Japonca yazılacaktır) ile Başvuru Formu doldurularak yarışmaya başvurulacaktır.

* Yarışmacıların (her iki kategori içinde)  son teslim tarihinden tercihen 1 hafta öncesine kadar  blog sayfası ve/veya Japonca ve Türkçe konuşma metnini göndermeleri  yararlı olacaktır.

 

Son Güncelleme: Cuma, 11 Aralık 2015 08:28
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler