Reklam
"Penceremden Japonya" Etkinliği Gerçekleşti PDF Yazdır e-Posta

Pazartesi, 10 Mart 2014 13:51

9 Mart 2014 Pazar günü "Penceremden Japonya~ JIKAD Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması" ilk olarak gerçekleştirildi.
2013 Ekim ayında duyurusuna başlanan yarışmanın Türkçe olarak hazırlanacak Japonya Tanıtım Bölümüne 14 Blog Yarışmacısı, Japonca bölümüne ise 12 Konuşma Yarışmacısı katıldı.
Final Günü programı Türk Japon Vakfı Başkanı Sayın Cafer Tayyar Sadıklar, İstanbul Japonya Başkonsolosu Fukuda Keiji ve JIKAD Derneği Başkanı Arzu YÜCEL'in konuşmaları ile başladı.
 
Yarışmada Blog bölümü izleyici oyları ile belirlenirken, Konuşma Bölümü Juri tarafından değerlendirildi.

Konuşma Yarışması Jurisinde Japan Vakfı Türkiye görevlisi Bay Hirakawa Shunsuke, İstanbul Japonya Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Sayın İshikawa Shiho, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japon Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Yard. Doç.Dr. Tolga Özşen, Nakahama Yoshikazu ve Kuwako Masaaki' yeraldı.
Yarışmanın tamamı ustream kanalında yayınlandı, kayıt hallen alttaki link ile izlenebilmektedir.
http://www.ustream.tv/recorded/44690996

Yarışmanın  blog bölümleri  Hayat Gürdal ve Ayşe Iltar'ın Türkçe ve Japonca olarak hazırladığı sunum ile tanıtıldı. Bloglar tanıtılırken, salonda bulunan blogerlar ayağa kalkarak izleyicilerden blogları için oy istediler.

  

Ardından, konuşmacıların konuşma ve soru - cevap bölümü ile devam etti.
Konuşmacılar kura ile belirlenen sırada fotoğraf, video vb. gösteriler ile seçtikleri konu üzerine bilgi ve Japonc akonuşma tecrubelerini de juri ve izleyicilere aktarmaya çalıştılar.

Yarışmacıların performansları tamamlandktan sonra, Ankara'da yapılan ilk Japonc aKonuşma Yarışmasında Birinci olan ve halen eşanlı çeviri ile profesyonel meslek yaşamına devam eden İnan Öner'in "Japonca Konuşmak Harika" isimli  semineri gerçekleşti.

Blog bölümü, yarışmayı izlemeye gelen izleyicilerin kullandıkları oylar ile birincisini seçti. Japonya'nın Melez Çocuk Kavramı, Ha-Fu konulu blogu ile Sumeyye Topaloğlu en çok oy alarak birinci oldu. Sushi-Co hediye çekini, konuk konuşmacımız Onur Ataoğlu'nun elinden aldı.  Japon kültürünü merak edenlerin yakından tanıdığı bir bloger'dır kendisi kuşkusuz, etkinliğimizi konu alan blog yazısını  bu linkten okumanızı isteriz. http://p.tl/idVI Onur Ataoğlu, Ödül Töreni sona erdikten sonra, bizler için hazırladığı Onur Ataoğlu'nun Gözünden Japonya sunumu ile yarışmacılar ve izleyicileri Japonya'da kuzeyden güneye, tarihten günümüze bir yolculuğa çıkardı!

 

Konuşma bölümü birincisi, Kimono-Kitsuke konulu konuşması ile Büşra Temuçin olarak seçildi. Birincilik Ödülü olan İngilizce - Japonca elektronik sözlük de Hirakawa sensei'nin elinden aldı.

Juri Başkanı Japan Vakfı görevlisi Bay Hirakawa Shunsuke tarafından tüm katılımcıların konuşmalarına yönelik bir değerlendirme de yapıldı. Bu değerlendirmeden satış başları...

  

 

Aslı TAŞCI: Bu konuyu epey çalıştığı belli oluyor. Bundan sonra da gayretle devam etmesini diliyorum.

Damla KARADENİZLİ : Sadece konu ile ilgili konuşması olsaydı belki birinci olabilirdi , soruları cevaplarken puan kaybetti. Telaffuzu çok güzel ve iyi anlaşılıyor. Ancak 'hu' sesine çalışılması gerekli.

 

Ege UNDAR: Japoncayı bu şekilde devam ederse çok iyi noktaya gelecek, ganbatte kudasai(gayretinizi umuyorum). 'anata ' yerine 'minasan' kelimeyi kullanması daha uygun olurdu.

Estin Damla KORKMAZ: Japoncayı bilen biriyle pratik yapabilse daha da ilerleyebilir.

Ceren KÖKTÜRK: Japoncayı bu şekilde devam ederse çok iyi noktaya gelecek, ganbatte kudasai(gayretinizi umuyorum).

Engin ERGİN : Belli ki aikido hocası olarak saygıdeğer birisiniz. Juriler hayranlıkla izledi. Aikido ile ilgili kelimeler çok güzel seslendirdiniz.Umarım çok sayıda öğrenmek isteyenler de gelir.

Güçlü YILMAZ : İstekli olması güzel ve önemli. İlginizi kaybetmeden devamı edin. ERIN Sitesini tanıttığınıza çok memnun oldum. Telaffuzunuz Türkçe gibi.

Büşra TEMUÇİN : Kimono ve kıtsuke konsunda edinmiş bilgiler çok güzel. Bir Japon olarak sizden öğrenmiş oldum. Belki çoğu Japonlardan da daha bilgili. Kendisine uyarladığı sunumu ile dile hakim şekilde kendini gösterebildi.

Ozgür ÖZTÜRK: Bir Japonla konuşarak pratik yapsa daha çabuk ilerleyecak. Gayret etmesini dilerim.

Başak OKSEL: İçerik çok güzeldi.

Elif EREN : Telaffuz çok doğaldı, Sinema konusunda kendine aldığı dersleri sıralaması çok iyi bir fikirdi.

Sumeyye TOPALOGLU: Konu üzerinde iyi çalışmış ve konuşması güzelce anlaşılıyor ama grameri biraz daha çalışması gerek. Dış işlerde dipromat olmasını dilerim.

 

Yarışmamız hakkında izleyicilerden, yarışmacılardan, juri uyelerinden ve konu ile ilgili herkesten, bu yılki içeriğin, bu yılki yarışmanın daha kusursuz hale gelmesi, katılımın arttırılmasının sağlanması vb. aklına gelen her konuda görüş ve eleştirelerini bekliyoruz. Mail adresimiz; Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 

Yarışma sonunda tüm katılımcılara Derneğimiz tarafından hazırlanan  sertifika, günün anısına tasarlanmış tshirt ve Blog katılımcılılarına Onur Ataoğlu'nun Japon Yapmış Türk Gezmiş Kitabı/Konuşma Yarışmacılarına Muharrem  Demirci'nin Japonca-Türkçe sözlüğü (Japon Vakfı Başkanı tarafından) hediye edilmiştir.

 

Son Güncelleme: Cuma, 14 Mart 2014 13:42
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler