Reklam
2014 Hippo Ardından PDF Yazdır e-Posta

Arzu Yücel tarafından yazıldı.   
Cuma, 23 Mayıs 2014 11:12

2013 Aralık ayında, Japon Vakfının hocası Bay Hirakawa Shunsuke aracılığı ile Japonya'nın Hippo Clup uyesi Yae Fukumura hanım ile tanıştık.
LEX Instıtute isimli bir organizasyonun ---yabancı dil öğrenmek için, öğretmensiz- dokumansız, dilin orjinal kullanıcısından tıpkı bir bebek gibi sıfırdan öğrenme yolunu seçmiş ---  merak ettikleri ülkeleri ve dilleri tanımak üzere home-stay yolu ile (kendi evlerinde ya da yurt dışına çıkarak)  yeni ilişkiler kurmayı hedefleyen Hippo Family Kulüp   üyelerinin Türkiye ziyaretinde, İzmir'de evsahipliği yapmayı kabul ettik. Hippo'nun bundan önceki yıllarda Türkiye'nin başka şehirlerine (Çanakkale yoğunluklu) yaptıkları bu home-stay programı için 8 kişi gelecekti ve bu kez adres böylece İzmir olmuştu.

 

Derneğimizin web sayfasında yaptığı duyuru sonrası, İzmir'de 8 gönüllü aile ile (3 'ü Dernek üyemiz, Sayın Hayat GÜRDAL, Sayın Esra KOPARAN, Sayın Mehtap Yüksel EĞRİLMEZ) , Japonya'dan gelecek 8 misafirimizi eşleştirdik. 8 gece 9 gün sürecek ziyaretleri için planlar yaptık.  Yolculuk günü gelip çattığında; misafirlerimiz gelmeden, Japoya'dan bize ulaşan  bu kare beni çok duygulandırdı. İzin alıp hemen facebook grubumuzda paylaşmıştım.

Hippo Üyeler Türkiye'ye uğurlanırken

Konuklarımız ile 26 Nisan günü saat 14:00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanında  buluştuk. Havalimanında onları Dernek Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Haluk GÜRSES ve Dernek üyemiz Sayın Mustafa ARDA karşıladılar.

Gönüllü evsahiplerimiz  ve Dernek üyelerimiz Jennifer ONAY, Senem ERBAŞ, Reiko KUWAKO, Çiğdem BEŞKARDEŞ ve Yönetim Kurulu üyemiz Ayşe ILTAR ve ben de Hoşgeldin Partisini düzenlediğimiz KARACA Otelde bekliyorduk. 
Japon konukların buraya gelmeden önce İzmir hakkında çok çok bilgi topladıklarına emindik, ama biz JIKAD olarak, İzmir'imizi özetleyen küçük bir sunum yaptık. Ne dedik; İzmiri Amazonlar kurmuş, İzmirin işgali ile Kurtuluş Savaşı başlamış ve İzmir'in kurtuluşu ile Kurtuluş Savaşımız  sona ermiştir, İzmir Cumhuriyetin bekçisi ve kalesidir ve İzmirin kızları, işte bakın bu videodaki gibi farklıdır. dedik, izlettik, ÇOK DA BEĞENİLDİK :)

www.youtube.com/watch?v=fCPuQDZF1Uw 

HIPPO uyelerinin Türkçe hazırladıkları çok eğlenceli bir şovları oldu; izlemek isterseniz videosu burada:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10202792366782756&set=o.264666904716&type=2&theater

Sonra Sayın Hayat GÜRDAL   JIKAD tanıtan bir sunum yaptı, konuklarımıza Harmandalı oynattık ve daha sonra aileler ile konuklarımızı eşleştirdik. Böylece ömür boyu sürecek  farklı bir akraba bağı başlamış oldu.
 

Hoşgeldin Partisinde -  Harmandalı  Türk Ev Sahiplerinden Japonca Şarkı

 

28 Nisan 2014 pazartesi günü, grubun Efes gezisi vardı. 29 Nisan 2014 salı günü ise Dernek üyelerimizden Sayın Nilüfer Güllü'nün desteği ile Agora kazı alanı, Kadıfekale, Tarihi Asansor ve Etnografya Müzesini bizzat kazı ekibinde çalışan bir görevli eşliğinde gezdi konuklarımız. Bu gezide Sayın Orhan SÜMER ve Sayın Masaaki KUWAKO bey gruba eşlik ettiler. Ayrıca bu seneki Japonca Konuşma yarışması birincisi Sayın Büşra AYDIN'da konuklarımızın yanındaydı.
Sayın Senem Erbaş'ın katkısı ile tanıştığımız, iğne oyası ile ilgilenen konuğumuz Derneğimizde bir tanıtım yaptı.

Dernek Merkezimizde İğne Oyası tanıtımı

 

30 Nisan 2014 günü;  Sivil Savunma Uzmanı Sayın Ömer KARACA'nın koordinasyonu ile  Karşıyaka Belediye Başkanı'nın konuğu olduk. Bölge gazetelerinde de yer bulan bu ziyaret tüm gün sürdü. Zübeyde Hanım anıtını ziyaret, Latife Hanımın Köşkünde gezi, Karşıyaka Belediyesi Afetlerle Mücadele Eğitim Merkezinde tatbikat ve öğle yemeği, Yamanlar Gençlik Parkı, Taypark derken uzunca bir gün birlikte geçirdik. Bu geziye eşlik eden Sayın Yukari YILMAZ ve Sayın Reiko  KUWAKO'ya teşekkür ederiz.
Bu gezi esnasında iki küçük olay yaşandı, sonrasında kötü bir netice çıkmadı, ama hatırlatın da size bahsedelim. Haberler linklerinden bazılarını aşağıda kopyaladım.

Zübeyde Hanım Anıt Mezarını Ziyaret- Ömer KARACA ile
http://mgn.me/MZ8e

 

 Bugunden sonra konuklar ve evsahipleri birlikteydiler.

Evsahiplerine, - ki iki konuğumuz ikişer aile tarafından, 4 er gün, 4 er gün konuk edildi, yani 10 ev sahibimiz vardı- tek tek Ferda Hanım, Melda Hanım, Erdoğan Bey, Ezgi Hanım, Esra Dokumacı Hanım, Nafiz ve Pınar Uybat, JIKAD Japonca öğrencisi Sonya, ve JIKAD üyeleri Hayat Hoca, Esra Hoca ve Mehtap Hanıma ve ailelerine yürekten teşekkür ederim. Ben evsahibi aileler ile de sürekli iletişim içinde olduğumdan iyi biliyorum ki, daha aylar önceden konuklarının rahat etmesi için titizlikle düşünerek, her türlü düzenlemeyi hem evlerinde, hem de onlara eşlik edebilecek şekilde hayatlarında  yaptılar. Eğlenceli zaman geçirmiş olmalarını umuyorum.

 


Adnan Menderes Havalimanı İzmir- 4 Mayıs 2014 

Pazar günü havalimanına herkes Türkiyedeki ailesi ile geldi ve zor olan yaşandı. Ayrılık.

 

Grubumuz Japonya'ya gidince tabi herşey bitmedi, artık Facebook gibi bir ortama sahibiz ve hemen arkadaşlıklarımızı sosyal medya ile sınırlar ötesi engel bilmeden yaşatmaya devam etmeye başladık. 

 

Grubumuz 18 Mayıs 2014 günü Tokyo'da Türkiye gezileri hakkında bir tanıtım yapmış ve bu tanıtım çok eğlenceli geçmiş. Daha şimdiden 2015 yılında İzmire gelmek için üyelerden karar verenler olmuş, bu tanıtımtan bir kare  aşağıda paylaşıyorum. 

Hippo üyelerini  Soma'dan giden acı haber çok üzmüş,  şehitlerimiz için onlar da dua etmişler ve bu tanıtım programına duadan sonra başlamışlar. Ben de dualarımda elim şekilde hayatını kaybeden çalışkan maden işçileri için Allahtan rahmet diliyorum,   geride kalan yakınlarına sabır.

Hippo Tokyo

 

Bu sene, ilk olarak düzenlediğimiz için gelecek konukların beklentileri, ailelerin hazırlıkları, tanışma toplantısı vb. şeyler için ne kadar çok düşündüysek de aksaklıklar ve biraz karışıklıklar yaşanmıştır. Derneğimizden kaynaklanan hatalar oldu ise  özür dilerim,  bir sonraki ya da benzer etkinlikler için öneri ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

Son Güncelleme: Pazar, 01 Eylül 2019 15:29
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler