Reklam
PENCEREMDEN JAPONYA 2015 PDF Yazdır e-Posta

Arzu Yücel tarafından yazıldı.   
Cumartesi, 06 Aralık 2014 09:32

PENCEREMDEN JAPONYA 2015 :JİKAD  JAPONYA TANITIM VE JAPONCA KONUŞMA YARIŞMASI

Tanıtım ve Amaç

Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JIKAD) “Penceremden Japonya-2015 : Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması” na katılımınızı bekliyor.

Yarışmanın amacı,   kalplerinde Japonya ve Japon kültürüne karşı hissettikleri sevgi ile Japonca öğrenmek isteyen öğrencileri, Japonca konuşmaya ve  Japonca’da ilerlemeye  teşvik etmektir.

Bildiğiniz gibi İzmir’deki üniversitelerde Japon Dili ve Edebiyatı, Japonca Öğretmenliği Bölümü bulunmamakta, ancak  Izmir’deki tüm üniversitelerde  seçmeli Japonca sınıfları açılmakta ve ilgi görmektedir. Üniversite öğrencileri dışında Japon kültürüne olan ilgisi nedeniyle kendi çabası, özel dil kursları ve Derneğimiz kanalı ile Japonca öğrenmek isteyen her yaştan ve meslek grubundan öğrenciler de vardır. Ulaşmak istediğimiz kitle işte bu amatör ruhla Japonca öğrenmeye çalışan öğrencilerimizdir.

Türkiye’de köklü ve çok başarılı geçen iki Japonca Konuşma Yarışması İstanbul ve Ankara’da yapılmaktadır. Ancak, profesyonellerin katıldığı bu yarışmalarda yukarıda bahsettiğimiz öğrencilerin başarı şansının az olduğunu biliyoruz. İşte biz bunun üzerine düşündük  ve amatör ruh ile Japonca öğrenenlerin aktif katılımını sağlayabilmek üzere yarışmamız için farklı bir yöntem belirledik. İlkini 2014 yılında gerçekleştirdik, Blog bölümüne 15 ve Konuşma bölümüne 12 yarışmacı katılım sağladı. Bu sene yarışmamıza başvurular 15 Aralık 2014 başlıyor. Final günü 1 Mart 2015 Pazar günü gerçekleşecek.

 

Kategoriler: Yarışmamız  iki kategoriden oluşuyor. A ve B Kategorilerine ayrı ayrı başvurulabilmektedir.

 Tema: Yarışmamıza,  katılımcılar  sunacakları temayı kendileri seçebilirler. Temanın Japonya hakkında olması gerekmektedir.

Katılım Şartları:

Yarışmanın A Kategorisine herkes katılabilir.

Yarışmanın B Kategorisine Japonya’da 6 aydan uzun sure dil okulunda Japonca eğitimi alanlar, Türkiye’de  bir önceki yıl yapılan Japonca Konuşma Yarışmalarında  birinci olanlar  ve Japon Dili Edebiyatı ve Japonca Öğretmenliği Bölümü öğrenci ve mezunları katılamayacaktır.

Blog İçeriği:

 A Kategorisi Japonya Tanıtım Bölümü olacaktır. Katılımcılar  Derneğimizce hazırlanmış olduğu şablon blog sayfasına belirledikleri  tema ile ilgili oluşturdukları içerikleri Türkçe olarak yerleştirecekler. Bu bölüme Türkçe bilen herkes katılabilir. Web sayfamız:  www.penceremdenjaponya2015.jikad.org.tr

Konuşma Bölümü Kuralları

B Kategorisi Japonca Konuşma bölümüdür.  9 konuşmacı katılabilecektir.  9 kişiden fazla katılım olması halinde ön eleme yapılacaktır.  Japonca Konuşma Bölümü için en az 4 , en fazla 7 dakikalık Japonca bir konuşma hazırlayacaklar. 

 Yarışmamız tamamen amatör ruhla gerçekleşeceği için yarışmacılarımız blog sayfası  ve konuşma hazırlamak için dilediği  kişiden amatör olarak  yardım alabilirler.

Teslim Tarihi:

Blog çalışmalarını ve bu konuşma metni 14 Şubat 2015 tarihine kadar Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine  e-mail ile ulaştırmış olacaklar.

Başvuru için:
Başvuru formu buradan indirebilirsiniz.

Yarışma için  başvurular 15 Aralık 2014  günü başlayacaktır. Blog ve metinlerin teslim tarihi 14 Şubat 2015, B Kategorisi için finalistlerin duyurulması 20 Şubat 2015,  final sunumu ise 1 Mart 2015 günü yapılacaktır.

Değerlendirme

Blogları ile Japonya Tanıtım bölümüne katılan tüm yarışmacılar için “izleyici oylaması” yapılarak, “En İyi Japonya Tanıtımı” ödülü verilecektir.

Japonca Konuşma birinciliği ise  Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Japon Vakfından bir temsilci, İzmir'deki Japon firmalardan bir temsilci, Japonca Eğitimi veren kurumlardan bir akademisyen  ile JTJK Yürütme Komitesi Başkanı olarak, 4 Japon ve 1 Türk üyeden oluşacak jüri tarafından değerlendirilecektir.

Yarışmamızın Ödülü

 Yarışmamızın  iki ödülü olacaktır.

A Kategori için Soshico’dan Yemek Çeki

B Kategorsi için çoktan seçmeli bir ödül olacaktır.  Birinci  kendi  ilgi alanına gore hazırlamış olduğumuz 5 setten birini seçebilecektir. Japon Süsleme, Japon Personel, Anime&Manga  Seti, Japon Mutfak Eşyası , Japon Giysi.

 

Başvuru ve Final Sunumu Hakkında Kısa Bilgi

Yöntem hakkında kısa bilgi vermek gerekirse;  yarışmaya katılmak için,  aşağıdaki linkte yeralan başvuru formu indirilerek, doldurulacak ve e-mail ile  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  adresine, konu kısmına “JTJK Başvurusu” yazarak gönderilecektir. Bu mesaj en çok 36 saat içinde mutlaka cevaplanmış olacaktır. Başvurunuz cevaplanmadığı takdirde tekrar göndermenizi önemle hatırlatırız!

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız…

E-mail ile yapılan başvurunun hemen ardından blog katılımcıları için yarışmacıya kullanıcı adı ve şifresi sadece kendisine ait olan bir blog adresi ile birlikte e-mail ortamında teslim edilecektir.

Yarışmacı şablon formda dokumanlarda anlatıldığı şekilde blog sayfasını oluşturacaktır.

Konuşma bölümü yarışmacıları ise konuşma metnini Word dokumanı olarak  Arial 12 punto, normal kenar boşlukları  biçiminde hazırlayacaktır.

Çalışmalarını bitiren yarışmacı  14 Şubat 2015 tarihi saat 17:00’ye kadar;   Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  adresine   blog sayfasını tamamladığına dair mesaj ve ekinde konuşma metnini  göndermelidir.

Bu başvurular Penceremden Japonya Yürütme Komitesince değerlendirilecek ve final sunumu için  9 adet finalist belirlenecektir. Finalistlerin  duyurusu 20 Şubat 2015 saat 17:00’de JIKAD web sayfasında ve tüm katılımcılara gonderilecek e-mail duyurusu ile  yapılacaktır.

Final sunumu 1 Mart 2015  Pazar günü yapılacaktır. Sunumlarda  her bir yarışmacı 7 dakika süre ile (ister ise  projeksiyon kullanarak) Japonca konuşmasını sunacaktır. Konuşma süresince yarışmacı 3 dakika ile sınırlı olmak kaydıyla interaktif (karaoke, aikido gösterisi, dans gösterisi, objeler ile tanıtım, arkadaşları ile sahnede gösteri vb.) sunum yapabilir.

(Zaman Kullanımı: İnteraktif sunuma yer verilemeyecek ise; yarışmacı 7 dakikalık konuşma süresinin 2 dakikasını kendini tanıtma ve Japonca öğrenme nedenlerine,  5 dakikasını  hazırladığı Japonya ve Japon kültürü konusuna ayırmalıdır. İnteraktif sunuma yer verilecek ise kendini tanıtma en çok 1 dakika, tema üzerine konuşma en az 4 dakika ve performans en çok 3 dakika olarak toplam 7 dakika kullanılmalıdır. Sürenin belirtildiği şekilde doğru  kullanılması puan ile değerlendirilecektir.)

Sunum bitiminde 3 dakikalık soru-cevap bölümü olacaktır.Bu soru cevap bölümünde Juri yarışmacıya 5 adet soru yöneltecektir.

İzleyici Oyu ile Seçilecek En İyi Japonya Tanıtım Sayfası İçin Yöntem;

Web sayfasında hazırlanan Japonya hakkındaki Türkçe içerik okuyucular tarafından bilginin paylaşılmış olması açısından önemli bir kazanç sağlayacaktır. Şimdiden teşekkür ederiz.  Bu bilgiyi sunduğumuz okuyucularında  yarışmada bir oy hakkı olacaktır.

Web okuyucuları, izleyici olarak yarışma günü bir oy kullanarak en İyi Japonya Tanıtım sayfasını seçmiş olacaklar. İzleyici oyu kullanabilmek için yarışma günü salon girişinde izleyici jurisi başvuru formunu doldurmak ve sunumlar bittikten sonra oy pusulasını alarak, değerlendirme yaptığı pusulayı sandığa atmış olması gerekmektedir. Her bir izleyicinin oyu 1 puan olarak sayılacaktır.

JIKAD Derneği üye kartı ile gelen üyelerimize ayrı bir oy pusulası verecek ve JIKAD üyelerinin oy pusulaları  3 puan olarak sayılacaktır.

Yarışma Kuralları ve daha ayrıntılı bilgi için www.pencerendenjaponya2015.jikad.org.tr ana sayfasındaki dokumanı indirmenizi rica ederiz.

 

Son Güncelleme: Cumartesi, 06 Aralık 2014 10:05
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler