Reklam
Japonya'ya Gitmek İsteyenlere PDF Yazdır e-Posta

Arzu Yücel tarafından yazıldı.   
Cuma, 19 Aralık 2014 09:10

 Derneğimizin 13 Aralık 2014 Cumartesi günü düzenlediği Japonya İzlenimleri seminerinden notları sizlerle paylaşamak istiyorum.

Bu seminerde 2014 yaz tatilinde Japonya'da bulunan 3 öğrenci arkadaşımız konuğumuz oldu. Öncelikle  arkadaşlarımıza teşekkür ederiz ve tabiki dinleyecilerimizi de katılımları için çok teşekkür ederiz.
Konuşmacı arkadaşlarımızdan ilki, seminer fikrinin hem doğuşunda hem gerçekleşemesinde önemli katkısı olan Güneş YAMAN. Ege Üniversitesinde eğitimine devam ediyor. Japonca ve Japon kültürü hakkında bilgilerini derinleştirmek için Japonya'da katılabileceği bir dil kursu ararken karşılatığı zorluklardan başlayarak, ocak ayında %20 indirimli bilet alım imkanı, yanımda  götüreceğim ve  götürmeyeceğim eşyalar (lap-top: vaktinizi çalacağı için), nerede kalabilirim, banka işleri vb. pek çok konuda bilgi aktardı. Uzun bir süre araştırdıktan sonra karar kıldığı Nagano'da Language International'da devam ettiği program ve kaldığı yurt hakkında bilgiler verdi. Tokyo Disneyland dahil, tapınaklar, parklar bir çok yer ziyaret etmiş. Japonya'da en çok otomatik makinalardan hoşlanmış, haşlanmış yumurta makinası bile görmüş!  En çok zamanını karaoke barda geçirmiş, ki bir karaoke barda Tarkan şarkısı da bulmuş!

Eğer BÖCEKlerden korkuyorsanız, gitmeden önce böcek korkunuzu yenmenizi tavsiye etti :)

 İkinci konuşmacımız Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitimine devam eden, anime-manga ilgisi ile Japoncaya başlayan ve kısa sürede N3 seviyesine kadar gelen Onur TEMUROĞLU idi. Sunumunda bizleri şaşırtıp gülümseten bir çok anısını aktardı. Hazırlık yapmadan sadece gezmek için yola çıkıp yaklaşık 80 gününü Japonya’da geçiren Onur, geceyi kimi zaman bir tapınakta, yolda tanıştığı kişilerin evinde, kimi zaman yanında götürdüğü çadırda geçirmiş. Ama bir gece şansı yaver gitmemiş ve tren istasyonunda uyumak zorunda kalmış.

 

 Üçüncü konuşmacımız Yaşar Üniversi öğrencisi Gamze KELLE idi. İngilizce tercümanlık okuyor,  Almanca’nın yanı sıra Japonca’da öğrenen Gamze, bu grubun en temkinli öğrencisi tablosunu çizdi. THY  ile uçmuş ve Osaka’yı tercih etmiş. Osaka YMCA'da katıldığı dil programında, Jaonca dersleri yanı sıra  mesleki kurslarla ortak bazı atölye çalışmalarıda düzenlenmiş, bu çalışmalardan renkli fotoğraflar gösterdi. Gamze manga ile merak saldığı Japonca macerasında, bu kurs sayesinde Jaopnya'da manga çizim altelyesine katılabilmiş, kaligraf, makyaj, tırnak süsleme, kimono giyme gibi bir çok etkinlikte de keyifli zaman geçirmiş.

Evet Gamze, ilk kez yurt dışına çıktığı için heyecanlıymış, 11 saatlik uçuş, zaman farkı, yön bulma duygusu zayıf olduğu için otele giderken kaybolma... Japonya'daki ilk saatleri böyle geçmiş. Ama hepsini unutması sadece bir kaç saat  sürmüş ve diğer geçen zamanının nasıl geçtiğini herkes gibi O'da hiç farketmemiş.
O halde onlar ermiş muradına, darısı sizlerin başına.

Şimdi videolarını da yükleyeceğim. İzlersiniz.

 

Son Güncelleme: Salı, 12 Eylül 2017 07:12
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler