Reklam
Şeker Kız Candy. PDF Yazdır e-Posta

Pazartesi, 03 Nisan 2006 06:44
 {mmp3ex}www.bizimlejaponya.com/japonya/images/stories/mp3/Candy.mp3&typ=auto{/mmp3ex}   
Sesli dinleyin
キャンディ・キャンディ
Sokağa çıkamadığım saatlerdi, başlıyor diye koşa koşa eve döndüğüm, elektrikler kesildiğinde tepine tepine ağladığım. Bazen arkadaşlarımı bizim eve davet ederdim ve beraber izlerdik. Bazen de televizyon yayını kesilirdi bizim oralarda,meraktan çatlardık. Bir tekerlemesini söylerdik “Şeker kız Kendi, Antonyle evlendi , bunu duyan Liza hapşırıkdan geberdi” diye..Sahi şimdi hatırladım Liza’nın hapşırma tiki vardı değil mi?
Orijinal adı Candy Candy olan Şeker Kız Kendi’nin yaratıcıları  Bayan Kyoko Mizuki ve Bayan Yumiko İgarashi size çok teşekkür ediyoruz.
İkilinin yarattığı hikayenin ve çizgilerin Nakayoshi isimli dergide önce mangası yayınlanır, daha sonra Toei Animation şirketi TV için  115 bölümlük animesini hazırlar. Anime bir anda tüm dünyada büyük ilgi görür, kahramanların fan klupleri oluşur, oyuncakları ve daha bir çok ürün yok satılır. Ancak   yazarın ve çizerin aralarındaki bir anlaşmazlık nedeni ile hikaye sona erer.
Image  Gerçi Kendi vb. diğer Japon animeleri  bende her daim  fevkalade bir ikilem yaratmıştır. Japonca bir şarkı, Japonca yazılar, Japon gözlü gibi ama Japon gözünden daha kocaman gözlü, amerikan vari karakterler, renkler amerikan, isimler öyle, vs.vs. Bunlar bir yana o kocaman gözlerde biriken gözyaşları yok mu? Dokunsan damlayacak, ya sevinç pırıltıları, böyle güzel gülmeyi onlardan mı öğrendim yoksa  :)
Hikaye oldukça dramatikti, Candy bebekken yetimhanenin kapısının önüne terk edilir, bir süre Lisaların (Elisa) evinde bir nevi hizmetçilik yapar, sonra  oldukça zengin olan Bay William(kim olduğu bilinmiyordu) onu evlat edinir, hikayenin içinde I. Dünya savaşı da girer,Candy hemşirelik yapar. Sever, kavuşamaz, hatta tamamen kaybeder(Antony attan düşüp, nasıl ölmüştü), Lisa ve annesi durmadan kötü tuzaklar kurar. Ama şeker kız Kendi, ismi gibi acıları ve hüzünleri şeker gibi eritip bir mutluluk yolu bulur, böylece bölümler geçer giderdi.
BizimleJaponya’nın açılış sayfasında dinlediğiniz müziği belki ilk dinlediğinizde ya da şimdi hatırlamışsınızdır, Vataşiva Kendi. Şeker kızın açılış müziği idi. (Bu animenin müzikleri ise Takoe Watanabe'ye aitmiş.) Açılış şarkısını o zamanlar anlamasamda melodosinden ve Candy'nin karakterinden yola çıkarak bir anlam kazandırmıştım.  "waratte warette waratte Candy" gülümse gülümse gülümse Candy.
Bu kadar Japon ismi anmışken; o cıvıl cıvıl sesi ile Candy'i bize sevdirmekte büyük katkısı olan tiyatrocu ve seslendirme sanatçısı Yeşim Kopan'ın seside hala kulaklarımdadır.

ImageImageImageImage

Dim lights Embed Embed this video on your site

Son Güncelleme: Perşembe, 27 Kasım 2008 05:11
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler