Reklam
Osaka'ya Gitmek İster miydiniz? PDF Yazdır e-Posta

Çarşamba, 13 Ocak 2016 14:05

Osaka'ya gitmek sizin de hayaliniz ise, size bir fırsat sunuyoruz. Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması Konuşma Bölümüne başvurmanız halinde İzmir-Osaka gidiş dönüş uçak bileti sizin olabilir.

Yarışma hakkında detaylı bilgi  www.jikad.org.tr/yarisma  sayfasında bulunmakta olup, burada bazı özet bilgiler bulunuyor.

 

 

Başvuru Tarihleri : 2 Ocak 2016 tarihinde başlayacak ve  15 Ocak 2016 saat 24:00’ de sona erecektir.

Teslim Tarihi : Blog ve konuşma metinlerinin 31 Ocak 2016 saat 24:00’e kadar e-posta ile teslim edilmesi gerekmektedir.

Tema Belirleme: Her iki kategori için de Japonya hakkında olmak kaydı ile tema yarışmacı tarafından seçilecektir.  Başvuru işlemi kesinleştirildikten  sonra temada değişiklik yapılamayacaktır.

Final Günü ve Ödüller: Final sunumları 28 Şubat 2016 Pazar günü İzmir Sanat Merkezinde yapılacaktır.

  • A Kategorisi , “En İyi Japonya Tanıtımı” ödülü olarak 250 TL değerinde Sushico Yemek Çeki verilecektir.
  • B Kategorisi “En İyi Japonca Konuşma” ödülü olarak tek kişilik İzmir- Osaka gidiş/dönüş uçak bileti verilecektir.

A)Japonya Tanıtım Bölümü / A Kategorisi Başvuru ve Değerlendirme Kuralları

Japonya hakkında Türkçe ile hazırlanmış web sayfası tasarımı amaçlanmaktadır. Yarışma sonrasında da yayında kalacak bu sayfa konuyu incelemek isteyen okuyucu ile bilginin paylaşılması açısından kazanç sağlayacaktır.

1)Katılım Şartları:

  • Yarışmanın A Kategorisine herkes (Türk vatandaşı ya da Japon vatandaşı) katılabilir.

2) Başvuru:

Yarışmacılar, yarışma için hazırlanan web sayfasındaki başvuru formunu indirerek, dolduracak ve e-posta ile  konu kısmına “JTJK- A Kategorisi Başvurusu” yazarak başvuru 2 Ocak 2016 tarihinden itibaren 15 Ocak 2016 saat 24:00’ e kadar Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  adresine gönderecektir.

3) Teslim Tarihi:

Yarışmacılar Derneğimizce hazırlanmış olan şablon blog sayfasına, belirledikleri tema kapsamında oluşturdukları içerikleri Türkçe olarak yerleştireceklerdir.

Yarışmacılar 31 Ocak 2016 tarihi saat 24:00’ e kadar Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine  bloglarını tamamladıklarını belirten e-posta göndermeleri gerekmektedir.  Bu tarihten sonra Yarışma Kurulunca şifreler değiştirilerek, yönetim sayfasına erişim kaldırılacaktır.

Önemli: 31 Ocak 2016 tarihinde blogunu teslim etmeyen yarışmacıların başvuruları düşmüş olacaktır.

4) Değerlendirme Yöntemi :

Blog sayfalarının linkleri, konuları ve yarışmacıların isimleri  1 Şubat 2016 tarihinden itibaren e-mail, web duyuru vb. şekilde duyurulacak ve sayfalar yayınlanmaya başlayacaktır.

Yarışma günü, her blog sayfası ve yarışmacı 3 dakika süre ile Yarışma Kurulunca ve salonda bulunması halinde yarışmacı tarafından izleyicilere sunulacaktır.
Yarışmaya katılan blog sayfaları  izleyici oylaması ile değerlendirilecektir. Oylamada JIKAD Derneği üye kartı ile gelen üyelerin oyları  ‘3 puan’, diğer izleyicilerin oyları  ‘1 puan’ sayılacaktır.

B-Japonca Konuşma Bölümü /B Kategorisi Başvuru ve Değerlendirme Kuralları

Amacı :  Japoncayı kalplerinde Japonya ve Japon kültürüne karşı hissettikleri sevgi ile öğrenmek isteyen kişileri  Japonca konuşmaya ve  Japonca’ da ilerlemeye  teşvik etmektir.

1)Katılım Şartları: Aşağıda belirtilen özellikleri taşımayan her yaş ve koşuldaki kişiler bireysel olarak ya da 2 kişi birlikte katılabilmektedir.

  • Japonya’da 6 aydan uzun süre Japonca eğitimi almamış olmak,
  • Japonya’da kesintisiz olarak bir yıldan uzun süre yaşamamış olmak,
  • Japon Dili Edebiyatı ve Japonca Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olmamak,
  • Japon Dili Edebiyatı ve Japonca Öğretmenliği Bölümü mezunu olmamak,
  • Japon vatandaşı bir ebeveyne sahip olmamak,
  • 2013 yılında ve öncesinde Japonca Yeterlik Sınavından N1 belgesi almamış olmak,
  • Türkiye’de bundan önce düzenlenmiş Japonca Konuşma Yarışmalarında Japonya uçak bileti kazanmamış olmak.

2) Başvuru:

Yarışmacılar, yarışma için hazırlanan web sayfasındaki başvuru formunu indirecek, dolduracak ve e-posta ile  konu kısmına “JTJK- B Kategorisi Başvurusu” yazarak 2 Ocak 2016 tarihinden itibaren 15 Ocak 2016 saat 24:00’ e kadar Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  adresine gönderecektir.

Önemli : Konuşma yarışmacılarının  tanıtım bölümüne başvurmaları zorunlu değildir. Ancak yarışmacının her iki kategoriye başvurması halinde, yarışmacının Konuşma Bölümünden alacağı puana,  Yarışma Kurulunca yarışmacının blogu üzerinde yapacağı değerlendirme kapsamında puan ilave edilecektir. Bu nedenle Konuşma yarışmacıları için Tanıtım bölümüne katılmak avantaj sağlayacaktır.

 

3) Teslim Tarihi:

Yarışmacıların 31 Ocak 2016 tarihi saat 24:00’e kadar Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine  konuşma metinlerini ve sunumları sırasında kullanacakları resim, sunum, video vb. dosyaları göndermeleri gerekmektedir.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 20 Ocak 2016 12:58
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler