Reklam
İzmirde Japon Sakura Esintisi- 15/16/17 Şubat 2019 PDF Yazdır e-Posta

Çarşamba, 30 Ocak 2019 09:40

 

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ile Derneğimizin işbirliğinde düzenlenecek olan İzmirde Japon Sakura Esintisi etkinlikleri 15-16-17 Şubat 2019 tarihlerinde  Kültürpark'ta İzmir Sanat Merkezinde gerçekleşecek.
3 gün sürecek etkinliklerde sergi, film gösterimlerimi, MEXT bursları hakkında seminer, Geleneksel Japon çalgıları ve Çay Seremonisi programı, Japonca Konuşma Yarışması ve Japon savunma sanatları gösterisi yapılacak.

Etkinliğin Japonca programını buradan okuyabilirsiniz : https://www.istanbul.tr.emb-japan.go.jp/files/000441671.pdf

 

 

<Japonya’nın Ruhu> Fotoğraf Sergisi Açılış :15 Şubat (Cuma) Saat - 19:00

Sergiyi hazırlayan Prof. Dr. Saime Şahin 1954 yılında Eskişehirde doğdu.

1971 yılında Eskişehir Süleyman Çakır Kız Lisesinden ve 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültenin Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında 1983 yılında doktorasını tamamladı.1988 yılında Doçent ve1996 yılında Profesörlük ünvanlarını aldı.

Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinde 28 yıl akademisyen olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında emekli olarak Alaçatı-Çeşme de yaşamaya başladı. Uzun yıllar dia çekerek ,çektiği görüntüleri  derslerinde öğrencileri ve bilimsel toplantılarda meslektaşları ile paylaştı.

1980 yılında oğlunun doğumu ile başlayan fotoğraf  merakını  halen devam ettirmekte olup çektiği Doğa ve Gezi fotoğraflarından on iki  fotoğraf sergisi ve pek çok sayıda dia gösterisi yaptı.

Şahin akademik hayatı boyunca üç defa Japonya'da bulunarak Japon kültürü, doğası ve toplumu ile yakın ilişkilerde bulunmuştur. Akademisyenliğinin yanı sıra fotoğrafa olan merakı nedeniyle bulunduğu ülkelerde çektiği fotoğraflarından oluşan zengin bir arşivi bulunan Saime Şahin 12 fotoğraf sergisi ve akademik ortamlarda çok sayıda dia gösterisi yapmıştır. 1998'de Hacettepe Üniversitesi ve 2002'de Osmangazi Üniversitesinde sergilediği ''Japonya’dan görüntüler'' konulu sergisini bu etkinliğimizde bizlerle paylaşacaktır.

 

Fotoğraf Sergileri 

1998 Mayıs Hacettepe Üniversitesi ''Japonyadan Görüntüler ''

1999Türk-Japon Vakfı Ankara Karma  sergi

1999 Fotoğraf Sanat Kurumu Ankara ''Japonyadan Görüntüler ''

2002 Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ''Japonyadan Görüntüler ''

2013 Nisan Alaçatı  Galeri Kırmızı Ardıç Kuşu

2013 Temmuz Alaçatı   Galeri Kirli Çıkı ''Solmadan Önce''

2014 Nisan Alaçatı Göz Oda-Göz Lokal

2014 Haziran Çeşme Ilıca Kültür ve sanat günleri ''Martılar ''

2014 Temmuz 15-Eylül 15  Çeşme Radisson Blu  Otel

2015 Mayıs Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sanat Galerisi

2016 Hacettepe Üniversitesi Sanat galerisi

2017 Çeşme Fotoğrafcılık Külübü karma sergi

  

<Film Gösterimi> ARAKÇILAR Saat - 20:00

Tokyo’nun kenar mahallesinde, yüksek apartmanların arasında terkedilmiş yıkık dökük bir evde, Hatsue büyükannenin emekli maaşı ile OsamuNobuyo çifti, oğulları Shota ve Nobuyo’nun kız kardeşi Aki hep birlikte yaşam sürerler. Yaşamak için Hatsue büyükannenin maaşı yetmediğinde ihtiyaçları olan şeyleri araklayarak geçinirler. Toplumun en alt tabakasında yaşam süren bir aile olmalarına rağmen evlerinde tüm günleri kahkahalarla geçer. Soğuk bir kış günü, mahallede bir apartmanın dış koridorunda titreyen küçük kızı gören Osamu onu eve alır ve Nobuyo çocuğa kendi kızı gibi sahip çıkar. Ancak yaşanan bir olaydan sonra, aile fertlerinin arası bozularak teker teker hepsinin sır ve istekleri ortaya çıkar. Hep birlikte küçük suçlar işleyerek yaşamlarını sürdüren bir ailenin hayat hikayesinden yola çıkarak insan ilişkilerinin konu alındığı bir insanlık dramı.

 

<Japonya Hükümeti Eğitim Bursu Semineri> Saat - 13:00

Seminerin 1. bölümünde, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu eğitimden sorumlu diplomat, Japonya Hükümeti tarafından her yıl verilen burs hakkında bilgi verecektir. 2. bölümünde, geçmişte bu burs ile Japonya'da yüksek lisansdoktora eğitimi almış misafir konuşmacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Yüksel Özşen, kendi deneyimlerini sizinle paylaşacaktır.
 *Seminer, küçük salonda yapılacaktır. 

 

< Film Gösterimi> AŞIRICILAR Saat - 14:30

Şehir dışında eski bir villanın zemininin altında, yakın zamanda 14 yaşına girecek olan cüce kız Arrietti, babası ve annesi ile sakin bir hayat sürmektedir. Arriettiler o villada yaşayan insanların dikkatini çekmeden, sadece hayatlarını sürdürmek için gerektiği kadar eşyayı ödünç alarak yaşarlar. Bir gün, hastalığının iyileşmesi için villaya dinlenmeye gelen 12 yaşındaki Sho tarafından Arrietty fark edilir. Yer altı cüceleri insanlar tarafından görüldüğünde orayı terk etmek zorundadırlar. Bu yeraltı cücelerinin kanunudur. Arrietty, merakla Sho’ya yakınlaşır. Arrietti’nin ailesini büyük bir olay beklemektedir. Hangisinin soyu tükenecektir? İnsanların mı yoksa cücelerin mi?

 

< Film Gösterimi> AŞKIN GÖZÜ Saat - 16:30

 2017 Cannes Film Festivali Ekümenik Jüri Ödülü 2017 Toronto Uluslararası Film Festivali Görme engelliler için filmleri seslendiren Misako, yapmış olduğu bir projede, gözleri az gören, zeki kameraman Masaya ile tanışır. Önceleri, Masaya’nın davranışlarını kaba ve sinir bozucu bulan Misako, onun çekmiş olduğu gün batımı fotoğrafını görerek çok etkilenir ve bir gün mutlaka kendisini, fotoğrafı çektiği o yere götürmesini ister. Böylelikle onun iç dünyasından çok etkilenmeye başlar. Canından daha çok kıymet verdiği kamerasını önüne alarak, gittikçe gözleri daha da görmez bir hal alan Masaya… Misako, Masaya ile zaman geçirirken, onun hayatla olan mücadelesini görür ve kendi içinde birşeyler değişmeye başlar.


<Japonya’nın Ruhu : Geleneksel Japon Çalgıları Konseri ve Çay Seremonisi > Saat - 19:00

Souki Yamashita tarafından yapılacak Çay Seremonisini “misafir ağırlamak” ve “hazırlık yapmak” terimlerinin estetik hali olarak yorumlayabiliriz. Çay seremonisinde ev sahibi, mevsimlere göre çay odasını dizayn eder ve duvar resmi, çay kasesi ve kama (suyu kaynatmak için kullanılan alet) gibi aletleri mevsimlere göre seçerek misafirlerini içtenlikle ağırlar. Çay seremonisi, Japonya ikliminde oluşmuş Japon tarzı estetik dünyası olup, ev sahibi ve misafir arasındaki sıcak insani ilişkilerin önemli bir faktörü halindedir. Buna “uyum, saflık ve huzur” un ruhu denir. Gerçekleştireceğimiz bu gösteri sayesinde çay seremonisi anlaşılması kolay bir şekilde sergilenecektir.

 

Geleneksel Japon Çalgıları Konserinde Koto Sanatçısı Atsuko Suetomi; Taiko Sanatçısı Emiko Karayılmaz;  Misafir Ney Sanatçısı Yavuz Akalın sahne alacak.

Japon müziği çalgılarından “Koto” ve “Wadaiko”nun birlikte ve solo performansları, ayrıca geleneksel Türk müziği çalgılarından “Ney” ile de doğaçlama gerçekleşecek bir müzik şöleni. Üç farklı ses rengindeki enstrümanların buluştuğu, Japon geleneksel eserlerinden çağdaş eserlerine ve ayrıca Türk eserlere kadar geniş yelpazede içeriğe sahip konseri sakın kaçırmayın.https://goo.gl/dwxPrS

 

 <Penceremden Japonya VI» Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması> Saat- 13:00

Japonya Tanıtım Bölümü katılımcılarının Japonya ve Japon kültürü hakkında deneyim ve anılarını paylaştıkları Türkçe düzenlenmiş posterler etkinlik süresince sergi alanında gezilebilecektir. Japonca Konuşma Bölümü katılımcıları ise 17 Şubat 2019 Pazar günü sahnede performanslarını sergileyecekler. Tümüyle amatör ruhla hazırlanan bu etkinliğin atmosferinde herkes kendi Japonyasını paylaşmanın heyecanını yaşıyor. Sizleri de bekliyoruz.

 

 

 

 <<Japonya’nın Ruhu> Japon Savunma Sanatları AIKIDO ve IAIDO> Saat- 16:30

 

Japon savunma sanatları, Lemi Bağdatlılar'ın tanımına göre; onurlu bir yaşam yolunun güvenilir can yoldaşlarıdır. Aynı zamanda bu bedensel sanatlar, «ZEN» yolunda birleşirken ortaya çıkan «DO» kavramı ruhani gelişimi inşa eder. IAIDO kılıcın kınından hızlı ve kontrollü bir şekilde çekilerek hayali rakibi alt edip, kılıcın kına geri sokulmasına kadar ki süreci kapsayan bir kılıç kullanma sanatıdır. Eğitim süresince asıl amaç kalbi ve ruhu güçlendirmektir. AIKIDO ise saldırgan bir hamlenin enerjisini her iki taraf için de zararsız hale getirecek şekilde yönlendirmeyi amaçlayan, zihin ve beden uyumunu sağlayan bir barış sanatıdır.

 

Etkinliğimiz için hazırlanmış Broşürümüz : 

 

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 30 Ocak 2019 11:32
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler