Reklam
2019 Konuşma Yarışması Birincisinin Teşekkürü PDF Yazdır e-Posta

Çarşamba, 16 Ekim 2019 04:19

Sayın JIKAD Derneği Üyeleri ve Dernek Bağışçıları,

Tarafınızca düzenlenmiş olan VI. Penceremden Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması sayesinde Japonya’ya giderek en büyük hayallerimin birini gerçekleştirmiş bulunuyorum. Öncelikle bana bu fırsatı tanıyan herkese çok teşekkür ederim.

Hayallerin ülkesi olan Japonya adını öylesine hak ediyor ki gidip gördüğümde çok daha iyi anladım. Japonya’ya gittiğim ilk günden itibaren üç haftalık seyahat süremin yetersiz olacağını tahmin etmiştim.  Birçok Japon arkadaşım Türkiye’ye gelerek beni ziyaret etmişti ve sonunda iadeyi ziyaret imkanını bu seyahat sayesinde bulabildim. Bu sayede bağlarımızın daha da güçlendiğini hissediyorum.

Bir doğa sever olarak Japonya’nın o eşsiz manzaralarını ve doğasını asla unutamayacağımı düşünüyorum. Ağızları açık bırakacak derecede güzel ve eşsiz doğası deyimi yerinde ise ömre ömür katar nitelikteydi. Bu Japonya seyahatim bana Japonya’nın gezmek ile bitmeyeceğinin deneyimini yaşattı.

Kendi kendime öğrenmeye çalıştığım Japonca ve Japonya hakkındaki araştırmalarım Japonya’da bana öylesine destek oldu ki buna ek Japonya gezisi de bu öğrenme sürecime en iyi motivasyon ve teşviği sağladı. Artık Japonya’yı internetten, kaynaklardan veya başkalarından duyduğum kadarı ile değil, Japonya’yı gezerek bizzat deneyimlemem bana bu gezi adına en büyük  katkıyı sağlamıştır.

Japonya’daki en güzel ve asla unutamayacağım anılarım ise, çok değerli JIKAD derneği ve Yumiko Nakazawa-san sayesinde Hokkaido, Sapporo’da ilk ve orta okul öğrencilerine Türkiye’yi tanıtan bir sunum yapmamız sayesinde olmuştur. Bu sunum bana şimdiye kadar tek başıma elde edemeyeceğim bir deneyim yaşatmış olup, hem benim için hem de oradaki öğrencilerim için somut birer hediye bırakarak asla unutulamaz anılara dönüşmüştür.Tüm bu süreçte ve Japonya gezim sırasında da bana her yönden desteğini esirgemeyen Shoichi Ando-san ve Matsumura Hiroko-san ile birlikte bu süreci yürüttük ve birlikte Hokkaido’yu gezerek değerli anılar oluşturduk. İlk gün Himawari kreşi öğrencilerine Türkiye’yi tanıtan bir sunum yaptık ve birlikte Türk lambası hazırlayarak somut birer hediye bırakmış olduk. İkinci gün ise aynı sunum ve etkinliği Ebetsu şehrindeki orta okul öğrencileri ile birlikte yaptık. Himawari Kreşi öğrencileri sunum sonrası bana sarılarak ve sırayla el sıkışarak sevgilerini gösterdi. Bu anımız ve öğrencilerin bana vermiş oldukları teşekkür panosu Matsumura Hiroko-san ve beni ağlatarak çok değerli bir yere sahip olmuştur. Japonya hakkındaki sunumum sayesinde Japonya’ya gidip Japon çocuklarına Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtan bir sunum yapmam eşi rastlanamaz bir şans ve çok büyük bir deneyimdir.  

Bu deneyim ve fırsatı bana veren, başta Arzu Hanım olmak üzere tüm JIKAD üyelerine, yarışma jürisine, dernek bağışçılarına, Matsumura Hiroko-san ve Shoichi Ando-san’a ve  Yumiko Nakazawa-san’a en içten teşekkürlerimi sunarım. 

Gonca Karadeniz

14/10/2019

   

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 16 Ekim 2019 04:25
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler